Hoe wordt uw Body Type vastgesteld ?

Voor het vaststellen van het Body Type wordt naar de volgende elementen gekeken:

1:Lichaamsvorm:
Dit is de meest belangrijke factor bij het bepalen van uw Body Type: het vaststellen van de basisvorm van het lichaam. Daarbij gaat het niet om de uitwendige vorm die u heeft of krijgt als u afvalt of aankomt, maar de onderliggende vorm gebaseerd op de botstructuur. In sommige gevallen zal dit wat moeilijker vast te stellen zijn, meestal door overgewicht, leeftijd of algehele gezondheid.

2:Verlangen naar bepaalde voeding:
Dit zijn over het algemeen goede Body Type indicatoren, maar soms zijn er bepaalde omgevingsfactoren die verwarrend werken.
B.v. u bent een adrenalinetype die opgegroeid is in een familie van overwegend schildkliertypes; u kunt dan een enorm verlangen hebben naar zoetigheid doordat u dit van huis uit gewend bent.

3:Persoonlijkheid en temperament:
Deze zijn minder betrouwbaar als Body Type indicatoren dan lichaamsvorm, vetopslagplaatsen en voedingsverlangens, maar ook dit wordt mede bepaald door de invloed van de klieren. De factoren die voor de menselijke persoonlijkheid zorgen zijn zeer gecompliceerd. Het is in ieder geval erg moeilijk om objectief te zijn wat betreft je eigen persoonlijkheid.

Het vaststellen van uw Body Type is niet éénvoudig maar wel van doorslaggevend belang om te kunnen bepalen welke voedingsaanpak in uw situatie het beste is. Een erkende Body Type Counselor kan dat voor u doen. Deze is getraind door het Body Type Instituut en wordt daar blijvend door ondersteund. De Body Type Counselor helpt u bij het vaststellen van uw Body Type, adviseert over de voedingsaanpak en het volgen daarvan.